Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,...



Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,


 Συνεχίζοντας το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του σκίτσου, κάνουμε στάση στο 3ο βιβλίο
  της σειράς «Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου», στον κόσμο της φύσης, στον «άγριο» κόσμο  των ζώων. Μετά το δάσος, την πόλη, τον άνθρωπο, το σπίτι εσωτερικά, τα αντικείμενα  του σπιτιού, τα αυτοκίνητα την παραλία και τις πολυκατοικίες  εξωτερικά, που  ασχοληθήκαμε στο Νο1 και Νο2 στα βιβλία – εγχειρίδια, σειρά έχει η φύση και οι κάτοικοί της.




Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,

   Όταν λέμε φύση εννοούμε τη θάλασσα, τον αέρα και τη στεριά, ότι ζει σε αυτά τα   τρία «διαμερίσματα» του πλανήτη μας. Με τον ίδιο απλό τρόπο, βασισμένα στα  προηγούμενα μαθήματα, ο αναγνώστης θα σκιτσάρει με πάρα πολύ απλές γραμμές τα ζώα.    Στόχος και σκοπός και σε αυτό το 3ο βιβλίο της σειράς, δεν είναι να αποδείξουμε πόσο καλός σκιτσογράφος είμαι και τι μπορώ να σκιτσάρω για να σας δείξω το ταλέντο μου. Σκοπός και στόχος είναι να γνωρίσουμε, να δούμε, να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας και να πούμε … «ναι, μπορώ κι εγώ να το κάνω, μπορώ κι εγώ να σκιτσάρω, είναι εύκολο». 



Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,
 
  Τα σκίτσα των ζώων είναι τόσο απλά, τόσο παιδικά, που μπορούμε να πούμε ότι θα μπορούσατε εσείς να τα κάνετε καλύτερα, αυτό θέλω κι εγώ, να πιστέψετε στις δυνατότητές σας και να έρθετε μαζί μου για να συνταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του σκίτσου. Αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια με τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς «Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου» και να συνεχίζουμε να προσθέτουμε κομμάτια στο πάζλ, του σκίτσου.

Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,


 Το ταξίδι δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται, με την επόμενη έκδοση που θα ασχοληθούμε με τα μνημεία στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, πάντα βασισμένα στην γραμμή του δέντρου 1 και γραμμή του δέντρου 2, με τους κύκλους και τις γραμμές ισορροπίας, με τις παρενθέσεις και τις άλλες τεχνικές που μάθαμε. Σκοπός και αυτού του βιβλίου είναι να συμπληρώσουμε το πάζλ, όπως είπαμε, για να φτάσουμε στο σημείο να τα συνδυάσουμε και να δημιουργήσουμε από το πιο απλό σκίτσο, μέχρι κόμικς, εικονογράφηση και κινούμενο σχέδιο.


Καρε καρε μαθηματρα σκίτσου Νο3, φύση , ζώα, πουλιά, ψάρια,
 Μη ξεχνάμε, σκιτσάρουμε,
 γιατί κάνει καλό στην ψυχή
 και στο μυαλό …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.