Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Συγχαρητήρια στην οικογένεια Τούσκα…


ο Σωκράτης Τούσκας με τις κόρες του, 25η Μαρτίου Πεντάλοφος Θεσσαλονίκης,



…στην οικογένεια του Σωκράτη Τούσκα. Τόσο καιρό δεν γράψαμε ποτέ για τον συνδημότη μας Σωκράτη Τούσκα και την οικογένεια του. Δεν γράψαμε για την πολύ καλή οικογένεια που έχει και να την χαίρεται, θα μας πείτε ο μοναδικός είναι, όχι, είναι και άλλοι που έχουν καλές οικογένειες και χαίρονται τα παιδιά τους. Στην περίπτωση όμως του Σωκράτη Τούσκα από τον Πεντάλοφο, τα πράγματα έχουν και κάτι ακόμα παραπάνω, έχουμε δύο πολύ καλά παιδιά με το χαμόγελο, την σοβαρότητα που πρέπει να έχουν και μία σύζυγο πάντα δίπλα στα παιδιά της. Όταν λέμε δίπλα, εννοούμε δίπλα και όχι να τα πνίγει. Μία σύζυγο που  παράτησε τα πάντα για την οικογένεια και τα παιδιά της και δεν σκέφτηκε ούτε μία φορά την δουλειά που έκανε και έκανε καλή δουλειά και τα λεφτά, τα λεφτά για την κ. Τούσκα ήταν και είναι η οικογένεια ( τα παιδιά και ο σύζυγος).
Οι δύο κόρες του φίλου μας Σωκράτη Τούσκα δεν ήταν μόνο καλές μαθήτριες ήταν αριστούχες 20!!!!! Και ήταν αριστούχες κάθε χρόνο για όλα αυτά τα χρόνια. Το 20 δεν το παίρνανε τζάμπα, αλλά με την αξία τους, ποτέ όμως ο σεμνός και λιγομίλητος Σωκράτης δεν υπερηφανεύτηκε και δεν ξεπέρασε τα όρια, αντιθέτως .

Έτσι λοιπόν τελευταία χρονιά φέτος 20 στα τρίμηνα και Άριστα και στις πανελλήνιες εξετάσεις ( με βάση τα αποτελέσματα) , έκαναν υπερήφανο τον σεμνό και μετρημένο σε όλα του Σωκράτη Τούσκα, έκαναν  υπερήφανη την μητέρα που συνταξίδεψε μαζί με τα κορίτσια τόσα χρόνια, έκαναν υπερήφανους εμάς που ήμασταν αμέτοχοι πιο εκεί αλλά ο νους και η ψυχή μας ήταν μαζί τους.
Αρίστεψαν την ώρα που έπρεπε, αθόρυβα, χωρίς μεγάλες κουβέντες και υπεροψία.
Μπράβο στην σεμνή και μετρημένη οικογένεια του Σωκράτη Τούσκα, στην οικογένεια που δεν λέει πολλά, κάνει πάρα πολλά και μεγαλουργεί χωρίς φανφάρες και υπερβολές.
Μπράβο σας κορίτσια, πετύχατε τον στόχο σας, τώρα ήρθε η ώρα της ξεκούρασης του πολεμιστή, η ώρα όχι της δάφνης και της μουσικής, αλλά, η ώρα που ο αγωνιστής λέει ένα δόξα το Θεό, που τον αξίωσε να φτάσει ως εδώ και να συνεχίσει με διπλάσια δύναμη τον αγώνα που ξεκίνησε, τον αγώνα της μόρφωσης, της ζωής, της καθημερινότητας.
Στην οικογένεια Τούσκα αυτό που είδα στα λίγα χρόνια που τους γνωρίζω είναι ότι δεν μιλάνε πολύ με το στόμα, μιλάνε με τα έργα και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε …
Να είστε πάντα γερές, να συνεχίζετε να μας δίνετε χαρά και πάνω απ’ όλα να δίνεται χαρά στους γονείς σας που σας αγαπάνε.
Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην ζωή σας, το ταξίδι μόλις άρχισε…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.