Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα δημοτική κίνηση στο Ωραιόκαστρο. «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου»



Με επικεφαλής  τον Δάκη Mανουσάκη, μία νέα δημοτική κίνηση δημιουργήθηκε στο δήμο Ωραιοκάστρου και κάνει την εμφάνισή  της, στα δημοτικά πράματα, διεκδικώντας το ρόλο της.  Το 60% των ιδρυτικών μελών της κίνησης είναι γυναίκες και τα μέλη της  δραστηριοποιούνται σε συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς του δήμου  και το κύριο χαρακτηριστικό τους  είναι ότι δεν «πρώην». 




Από Με επικεφαλής  τον Δάκη Mανουσάκη, μία νέα δημοτική κίνηση δημιουργήθηκε στο δήμο Ωραιοκάστρου και κάνει την εμφάνισή  της, στα δημοτικά πράματα, διεκδικώντας το ρόλο της.  Το 60% των ιδρυτικών μελών της κίνησης είναι γυναίκες και τα μέλη της  δραστηριοποιούνται σε συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς του δήμου  και το κύριο χαρακτηριστικό τους  είναι ότι δεν «πρώην».  Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που αποχώρησαν, άλλοι που  ανεξαρτητοποιήθηκαν και γενικώς «πρώην», δεν έχουν θέση στην νέα αυτή δημοτική κίνηση, που αναφέρει μεταξύ άλλων στην ιδρυτική της διακήρυξη:  «Θα στηρίξουμε την διοίκηση σε ότι καλό γίνεται και δεν θα της κάνουμε αντιπολίτευση για να κάνουμε αντιπολίτευση. Η διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πράγματα, όμως μπορεί  να κάνει και άλλα πολλά, εκεί θα μας βρει μαζί της και θα της προτείνουμε σκέψεις και  ιδέες». Αφήνει σαφέστατες αιχμές για δημοτικούς συμβούλους λέγοντας ότι κοιτάνε την πάρτη τους «θέλουμε ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο που θα νοιάζονται για εμάς και όχι για την…πάρτη τους».  Και τα βάζει  με την αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας  «Δεν θέλουμε μία αντιπολίτευση ( που την ζούμε εδώ και 2 χρόνια ), να μιλάει για να μιλάει, να φωνάζει και να χτυπάει το χέρι της στο τραπέζι και να χτυπιέται  με μόνο λόγο για  να ακουστεί. Να μας  λέει ψέματα, μόνο και μόνο για να πει κάτι και να κατηγορήσει την διοίκηση.  Να κάνει μηνύσεις και παρακαλεί νυχθημερόν να καταδικαστεί ο Δήμαρχος και στο τέλος να καταδικάζεται αυτή». Η δημοσιοποίηση της διακήρυξης συνέπεσε με την ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου, που είναι ταυτισμένη με τη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει τίποτα για την κίνηση, αφού όπως έσπευσε να μας ξεκαθαρίσει ο Δάκης, η κίνηση είναι πραγματικά ανεξάρτητη, δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα και οι συμμετέχοντες καλύπτουν  όλο το πολιτικό φάσμα.   Παραθέτουμε ολόκληρη την  ιδρυτική διακήρυξη, η οποία σημειωτέον ξεκινά με τη διαπίστωση «έχουμε διοίκηση, πάσχουμε από αντιπολίτευση» και με 15 όχι.

«Στο Ωραιόκαστρο σήμερα, έχουμε  διοίκηση…
…πάσχουμε από αντιπολίτευση!!!
Για αυτό εμείς οι Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστου, αποφασίσαμε…
  1. Να πούμε όχι σε όλους τους Ανεξαρτητοποιημένους  δημοτικούς συμβούλους της  αερολογίας.
  2. Να πούμε όχι στους ενεργούς  ( πολίτες) δημοτικούς συμβούλους με σκέψη ανενεργή.
  3. Να πούμε όχι στους ψευτοπολιτικάντηδες.
  4. Να  πούμε όχι στους  παλιούς ( πολιτικούς) τσαρλατανισμούς.
  5. Να πούμε όχι στους παραιτημένους γιατί δεν πήρανε θέση.
  6. Να πούμε όχι στους διαγραμμένους  .
  7. Να πούμε όχι στους απομονωμένους γιατί δεν γίνεται αυτό που θέλουνε.
  8. Να πούμε όχι στην αντιπολίτευση χωρίς λόγο.
  9. Να πούμε όχι σε όποιον δεν δουλεύει για το καλό του τόπο, αλλά μόνο για τις επόμενες εκλογές και για τους σταυρούς του.
  10. Να πούμε όχι σε αυτούς που ξεχάσανε πολύ σύντομα το πρόσφατο παρελθόν.
  11. Να πούμε όχι σε αυτούς που δεν βλέπουν.
  12. Να πούμε όχι σε αυτούς που δεν ακούνε.
  13. Να πούμε όχι σε αυτούς που δεν βλέπουν την καθημερινότητα μας και βλέπουν μόνο την πάρτη τους.
  14. Να πούμε όχι ( διοίκηση – αντιπολίτευση)  που δεν κάνει καλά την δουλειά του και κάθετε μόνο σε μια καρέκλα και πέρα βρέχει.
  15. Να πούμε όχι στους αργόσχολους, που δεν έχουν τι να κάνουν και ασχολούνται για να ασχολούνται.
Να πούμε όχι σε ότι μας χαλνάει τον τόπο μας και δεν τον φτιάχνει καλύτερο. Σε αυτούς που δεν βλέπουν πέρα από το σπίτι τους . Σε αυτούς που δεν καταλάβανε ότι τα πράγματα αλλάξανε. Σε όλους αυτούς που θέλουν να ξανά βαπτίσουν το χθες, αύριο. Το παλιό, νέο. Το ψέμα αλήθεια.
Λέμε ναι στις προτάσεις, στις ιδέες, στο δίκαιο, στην αλήθεια.
Δεν είμαστε με κανέναν, είμαστε με το νέο Ωραιόκαστρο. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες σε ντόπιους και νέους. Σε πόντιους και Βλάχους. Σε εμάς και σε εκείνους. Για εμάς όλοι είμαστε ένα και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για ένα νέο Ωραιόκαστρο καλύτερο από το χθες, διορθωμένο από το σήμερα. Γιατί όλοι μαζί ζούμε και βιώνουμε την καθημερινότητα και την κρίση ( οικονομική και πολιτική).

Θα στηρίξουμε την διοίκηση σε ότι καλό γίνεται και δεν θα της κάνουμε αντιπολίτευση για να κάνουμε αντιπολίτευση. Η διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πράγματα, όμως μπορεί  να κάνει και άλλα πολλά, εκεί θα μας βρει μαζί της και θα της προτείνουμε σκέψεις και  ιδέες.  Γιατί μία καλή διοίκηση, είναι καλή όταν έχει και καλή αντιπολίτευση, με προτάσεις. Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο τόπος μας, οι δήμοι αλλά και τα σπίτια μας, για αυτό δεν είμαστε παράλογοι και δεν θα ζητάμε πολυτέλειες την  στιγμή που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε όλους τους δήμους. Όμως θα ζητάμε τα αυτονόητα, πράγματα απλά και καθημερινά, πράγματα  που μπορούν να γίνουνε με πολύ λίγο κόστος αλλά με πολύ αγάπη και μεράκι.
Θα είμαστε μαζί με την αντιπολίτευση που θα μιλάει με γλώσσα αληθινή και θα βλέπει τα προβλήματα του τόπου με ανοιχτά μάτι και όχι μικροπολιτικά. Δεν θέλουμε μία αντιπολίτευση ( που την ζούμε εδώ και 2 χρόνια ), να μιλάει για να μιλάει, να φωνάζει και να χτυπάει το χέρι της στο τραπέζι και να χτυπιέται  με μόνο λόγο για  να ακουστεί. Να μας  λέει ψέματα, μόνο και μόνο για να πει κάτι και να κατηγορήσει την διοίκηση.  Να κάνει μηνύσεις και παρακαλεί νυχθημερόν να καταδικαστεί ο Δήμαρχος και στο τέλος να καταδικάζεται αυτή.
Όχι στις μηνύσεις ( και από τις δύο πλευρές), όχι στις βρισιές  και στις αλήτοκουβέντες ( μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο), απαιτούμε σοβαρότητα από όλους.
Τέλος , θέλουμε ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο που θα νοιάζονται για εμάς και όχι για την…πάρτη τους.
Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.