Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η΄ στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...


Ντίνα Μαρκοπούλου,


Από το κείμενο που διαβάσαμε και σας παρουσιάζουμε, έχουμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η ζέστη έχει χτυπήσει στο κόκκινο και η οικονομική κρίση εκτός από τη τσέπη πειράζει και στα νεύρα. Η θέση των αστυνομικών και η δουλειά τους είναι δύσκολη, αλλά καλό είναι να προσέχουν λιγάκι ως και πολύ. Δεν είμαστε όλοι τρομοκράτες και εγκληματίες και το κυριότερο έχουμε ένα όνομα στην κοινωνία κα μετά από την εικόνα που είδανε κάποιοι στον συγκεκριμένο χώρο, άντε να εξηγήσεις τα ανεξήγητα. Αν είναι αλήθεια ότι μετά έφυγαν χωρίς να ζητήσουν ούτε μία συγνώμη,  τότε τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί λάθη γίνονται, δεν είπε κανείς .ότι δεν γίνονται λάθη, οφείλουμε όμως να ζητάμε συγνώμη, τα συμπεράσματα δικά σας...


 

ΣΤΕΙΡΑ....ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ από ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ


    Ξέρεις τί είναι, μετά από μιά καυτή μέρα, να θέλεις να δροσιστείς, σ' ένα ''καφέ'', κι' εκεί που μόλις χαλάρωσες, να σου ορμάνε τραμπουκίστικα, όλα τα σώματα ασφαλείας; Αστυνομία, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, με αλεξίσφαιρα, το χέρι στη σκανδάλη και να σε αναγκάζουν να τους ακολουθήσεις;;;
Πάει περίπατο, η δροσιά, η χαλάρωση και επανέρχεται ο καύσωνας δριμύτερος, αποπνιχτικός και ανεξέλεγκτος.
    Να τα πάρω από την αρχή.
Παρασκευή 13/7/2012, 10:30 νύχτα, μην αντέχοντας την ασυνήθιστη θερμοκρασία, αναζητήσαμε ''όαση'' και χαλάρωση στο VISTA LEONE, ο σύζυγος μου, ένας καλός φίλος κι εγώ.

Η παρέα καλή, -παλιά και δαμασμένη-, το κρασί, -παλιό και βαλσαμόκαρδο-, η συζήτηση, άκρως χαλαρή με γέλια και αστεισμούς.
Λοιπόν, εκεί, γύρω στις μία παρά, μεταμεσονύκτια, μπουκάρανε επτά-οκτώ αστυνομικοί.
   Πρώτη μας σκέψη, με το που τους είδαμε: τί θέλουν; πάλι βγήκαν παγανιά να ''γράψουν'' τον ''δύστυχο'' μαγαζάτορα εν μέσω κρίσης, για την μουσική, ή ότι άλλο;
Λάθος σκέψη!
Ήρθαν ντουγρού στο τραπέζι μας και χωρίς συστάσεις, χωρίς εξηγήσεις, τσαμπουκαλίδικα ζήτησαν από τον άντρα μου και τον φίλο μας  να τους ακολουθήσουν.
Δεύτερη σκέψη: σίγουρα κάνουν λάθος, παρανόησαν, άλλον ψάχνουν.
Η σωστή σκέψη!
Όπως αποδείχτηκε αργότερα, άλλον έψαχναν, αλλά σ' εμάς ήρθαν, τις δικές μας τσάντες βίασαν, εμάς ερευνήσανε σωματικά, εμάς έσυραν κάτω στο δρόμο για να τους αποδείξουμε οτι δεν είναι στην ιδιοκτησία μας το συγκεκριμμένο όχημα που αναζητούσαν.
Κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό, όταν αντικρύσαμε περίπου πενήντα αρματωμένους σαν αστακούς, έτοιμοι ν' ανοίξουν πύρ.
    Ποιόν ήρθαν να συλλάβουν; τον Πάσσαρη; Μπά!! αυτόν τον συλλάβανε. Ήρθαν να εξαρθρώσουν καμμιά τρομοκρατική οργάνωση;
Δεν γνώριζαν καν τα ονόματά μας δεν είχαν ένταλμα, τίποτα...έτσι, μετά από μιά αβάσιμη καταγγελλία εξαπολλύθηκαν να συλλάβουν, ανύποπτους και νομοταγείς πολίτες. Είπαν,... οτι κάποιος τους ρουφιάνεψε οτι κρατάμε οπλοστάσιο!!!!!!!! Είναι σοβαροί;;;;;;
Τελικά, μετά τον διασυρμό μας και τον εξευτελισμό μας, στις γνωστές και μη γνωστές παρέες του καταστήματος, αποχώρησαν έτσι ξαφνικά όπως ήρθαν, αφήνοντας μας άναυδους, ζαλισμένους ακόμη από το απροσδόκητο γεγονός, προσπαθώντας να καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ;;;;;
 Οργιστήκαμε τόσο με τον ανεγκέφαλο φαρσάκια, αλλά και άλλο τόσο, με την ακατανόμαστη συμπεριφορά όλων των κλιμακίων της αστυνομίας.
    Απορίας άξιος ο υπερβάλλοντας ζήλος τους να τρέξουν ανώφελα, στου ''Κουτρούλη τον γάμο'', να μπουζουριάσουν αθώους, ενώ, δεν τσακίζονται εγκαίρως, να σε προστατέψουν, όταν ο εχθρός βρίσκεται εντός ή εκτός των πυλών, του προσωπικού σου χώρου και σ' αφήνουν πολλάκις αβοήθητο...
Αυτή την εγκληματική ενέργεια του κρατικού μηχανισμού, εναντίον μας χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος μας, δεν την αγνοούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι στον νόμο τον...παράνομο, δεν φοβόμαστε την τρομοκρατία του ένστολου οπλισμένου στρατού κατοχής.
Διαολίζομαι, όσο σκέφτομαι οτι πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, που τους πληρώνουμε εμείς, έτσι κι αλλιώς, όμως σε κάτι περιπτώσεις σαν κι αυτήν που σας διηγήθηκα, πληρώσαμε επιπλέον εργατοώρες για τέσσερεις ντουζίνες απ' αυτούς, για να αντιμετωπίσουν σαν τους χείριστους εγκληματίες, αθώους, νομοταγείς πολίτες!!!
    Διαπιστομένη πραγματικότητα, είναι δυστυχώς, ότι οι περισσότεροι από εμάς τους απλούς πολίτες δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και επειδή το πάθημα μάς έγινε μάθημα, αναφέρω και ενημερώνω, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι, στο site του Συνήγορου του Πολίτη: www.synigoros.gr  υπάρχει ο πρακτικός οδηγός, συμπεριφοράς και προσέγγισης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ήδη ενεργούμε μέσω νομικής οδού, να επιρρίψουμε ευθύνες, κατά παντός υπευθύνου γι' αυτόν μας, τον άδικο και εκ του ούκ άνευ διασυρμό μας.

''Φοβάμαι, γι' αυτά που θα 'ερθουν, που θα γίνουν για εμάς, χωρίς.... εμάς''


Η παθούσα,

Ντίνα Μαρκοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.