Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή της πίτας της Ορειβατικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας !

Η Ορειβατική Ομάδα της Νεοχωρούδας όπως κάθε χρόνο έκοψε την καθιερωμένη πίτα στο κιόσκι που η ίδια η ομάδα δημιούργησε σε μία κορυφή του βουνού πάνω ακριβώς από τη Νεοχωρούδα. Αρκετοί ορειβάτες αλλά και πολλοί φίλοι της Ομάδας ήταν πιστοί στο ραντεβού τους  την Κυριακή το Μεσημέρι  έκοψαν την πίτα τους και ευχήθηκαν καλές εξορμήσεις και στην Νέα χρονιά !






Η  Ορειβατική  ομάδα του συλλόγου ιδρύθηκε το 1991 και  απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 13 ετών και σε ενήλικες .
Σκοπός της ομάδας είναι η γνωριμία των ανθρώπων με τη φύση και η προστασία της .
Με  την  δημιουργία της ομάδας αυτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος θέλησε να αφυπνίσει τα  νέα άτομα να γνωρίσουν  της ομορφιές της Ελλάδος μέσα από την άσκηση  και την πραγματοποίηση  διαφόρων  εκδρομών.
Έχουν καταφέρει να περιηγηθούν στης κορυφές του Ολύμπου(Μύτικας 2.917μ),  Σμόλικας 2.637, Καϊμακτσαλάν, Γκιώνα, Γκαμήλα, Ψηλορείτης,Λευκά όρη , Φαράγγι Σαμαριάς,Φαλακρό,Βίτσι, Ζαγόρια(Γέφυρα κήπων,Φαράγγι βίκου, Γκαμήλα), Βελούχι, Βαρδούσια, Άγραφα, Ροδόπη (ΚαράΝτερέ, Νέστος, Καταρράκτης Λειβαδίτη) Γράμος 2520μ, Άγιο Όροs.
Στης δραστηριότητες της ορειβατικής ομάδας περιλαμβάνεται η ποδηλασία (Γύρος της λίμνης Πλαστήρα , λίμνη  Κερκίνης, διαδρομή Νεοχωρούδα – Νάουσα) καθώς επίσης και  το Ράφτινκ(Βενέτικο, Αγγίτη, Αλιάκμων) .

Όντας μέχρι σήμερα από τους λίγους θαρραλέους  Έλληνες Ορειβάτες που έχουν  ανέβει στις ψηλότερες κορυφές της Ευρώπης ,Αφρικής ,Βορείου και Νοτίου Αμερικής  
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ορειβατική ομάδα  στην οργάνωση  μιας αποστολής στο εξωτερικό είναι το αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος .
 Στις αποστολές που  πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, τα έξοδα κάλυψαν προσωπικά οι ορειβάτες που έλαβαν μέρος σ’ αυτές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας, εκτός από την αμέριστη ηθική υποστήριξη που πρόσφερε στους ορειβάτες του, συμμετείχε στην μερική κάλυψη των οικονομικών αναγκών της εκάστοτε αποστολής παρόλο που το ταμείο του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του. 

Αποστολές στο εξωτερικό


Μέσα  από τις τόσες δραστηριότητες  της ομάδας αυτής  γεννήθηκε η  ιδέα να  τολμήσουν  και εξορμήσεις στις κορυφές  του  εξωτερικού, να θέσουν ένα νέο στόχο  κατακτώντας τις υψηλότερες κορυφές των πέντε Ηπείρων .

Μέχρι σήμερα ο στόχος έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ, καθώς με αποστολές που οργανώθηκαν τα μέλη της ορειβατικής ομάδας που συμμετείχαν σ’ αυτές κατάφεραν να κατακτήσουν τέσσερις από τις κορυφές :

2.1.1.  ΑΦΡΙΚΗ (ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ -UHURU  5895 m) 1995
2.1.2.  N. AMEΡIKH(ΑΝΔΕΙΣ -ACONCAGUA 6960 m)1996
2.1.3     ΕΥΡΩΠΗ(ΚΑΥΚΑΣΟΣ-EL BRUS 5642m) 1996
2.1.4     B. ΑΜΕΡΙΚΗ (ΑΛΑΣΚΑ -McKinley 6194m) 1999
Επίσης και τις εξής κορυφές:
2.1.5     ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ(ΚAGIABE 5800m-KONTOPAXIN 5900m)2002
2.1.6     ΙΣΛΑΝΔΙΑ(HRANNADALSHNJUKUR)2003 
2.1.7 Αιλαν Πικ – 6190μ. (Τrecking – Εθνικό πάρκο Σακαμάνθ) στα Ιμαλάϊα

Η ομάδα προγραμματίζει συχνά τη δενδροφύτευση διαφόρων  περιοχών  στο βουνό, αλλά και σε άλλα σημεία της περιοχής  της Νεοχωρούδας  καθώς και αρκετές εξορμήσεις στα βουνά της Ελλάδας για περιήγηση, rafting κλπ , για τα πολυπληθή μέλη του.


1 σχόλιο:

  1. Ειμαι συνάδελφος ορειβάτης απο Ωραιόκαστρο με αρκετή πείρα εντος και εκτός Ελλάδας. Μήπως υπάρχει κανενα τηλεφωνο για να επικοινωνήσω μαζι σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.